KUMOn joulukuu

Vihdoin se on täällä! KUMOn ensimmäinen EP siis. Oletko jo kuunnellut ja lisännyt soittolistoillesi Spotifyssa? 

kumojoulu_1400x1400_fix.jpg

Saimme työskennellä aivan mahtavien tyyppien kanssa EP:tä tehdessämme. Ihana Mikko Renfors äänitti ja tuotti kaikki kappaleet (Tonttua lukuunottamatta) ja masterointi on Jyri Sariolan käsialaa. Huikea Ida Olsonen on sovittanut Sylvian joululaulun ja olemme myös todella onnellisia siitä, että saimme kaksi aivan uutta, itse säveltämäämme joululaulua (Hiljainen talviyö ja Merimiehen joululaulu) mukaan levylle! Toivomme, että nautitte kappaleista!

Itsenäisyyspäivänä KUMO sai kunnian laulaa Espoon kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa Metro Areenalla. Esitimme Sonjan ja Kirsin sovittaman kansanlaulusikermän yhdessä Jousenkaaren koulun lapsikuoron sekä Nuorten Metropoli -kuoron kanssa. Oli hienoa päästä juhlistamaan Suomi100-juhlavuotta tällä tavalla!

IMG_3419.JPG

Ensi viikolla ovat KUMOn joulukonsertit. Maanantaina 11.12. klo 19.00 konsertoimme Helsingin Saksalaisessa kirkossa ja lauantaina 16.12. klo 18.00 Kokemäen kirkossa. Liput Helsingin konserttiin voi ostaa etukäteen osoitteesta: https://holvi.com/shop/kumoacappella/ . Myös ovella myydään lippuja, mutta viime vuonna konsertti oli loppuunmyyty, joten kannattaa varmistaa paikkansa ja ostaa lippu jo ennakkoon.

Ihanaa joulun aikaa kaikille! <3 

Minna, KUMO

 

KUMO update

Keikkoja, studiosessioita ja uusi laulaja. Näitä on KUMOn syksy pitänyt sisällään. Aloitetaanpa tärkeimmästä eli uudesta laulajasta.

Meidän ihana Eero, joka on alusta asti ollut mukana KUMOssa, aloitti päivätyöt lääkärinä ja näin ollen uuden laulajan etsintä tuli keväällä ajankohtaiseksi. Kesällä koelauluissa kävi monta upeaa ja taitavaa laulajaa, kiitos siitä! Lopulta KUMOn riveihin uudeksi bassoksi valittiin Joaquin Hernandez. Joaquin on tummaääninen ja -piirteinen mies, joka on jo lyhyen mukanaolonsa aikana tuonut omat tuliset mausteensa mukaan Kumon soppaan. Tämän voitte varmasti kuulla ja nähdä äänitteillä ja keikoilla!

 &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;Joaquin

                                                                                                                         Joaquin

Syksyn aikana KUMOlla on ollut etuoikeus tehdä monenlaisia keikkoja. Olemme olleet yksityiskeikoilla mm. Lonnan saarella, syntymäpäivillä, Eduskuntatalon valtiosalissa, Ateneumissa ja Musiikkitalon konserttisalissa. Vielä ennen joulua meitä voi kuulla ja nähdä ainakin seuraavissa paikoissa:

Espoon Metro-Areenalla 6.12. klo 14.30 alkavassa Espoon kaupungin Itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa. Konserttiin on VAPAA PÄÄSY, joten tervetuloa! Tapahtuman ilmaisliput tulivat jakoon Espoon yhteispalvelupisteisiin 6.11.

Helsingin Saksalaisessa kirkossa kuullaan KUMOn joulukonsertti 11.12. klo 19. Liput tulevat myyntiin aivan lähiaikoina, joten seuraathan somea! Viime vuonna konsertti oli loppuunmyyty, joten kannattaa ostaa liput ajoissa.

Kokemäen kirkossa KUMO konsertoi 16.12. klo 18.00. Pitkästä aikaa Kumo siis keikkailee muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla! Sydämellisesti tervetuloa!

 &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;KUMO @ Eduskuntatalo

                                                                                                         KUMO @ Eduskuntatalo

 &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; KUMO @ Ateneum

                                                                                                              KUMO @ Ateneum

 

KUMO on viettänyt monta pitkää päivää studiossa tämän syksyn aikana. Hauskaa on ollut ja priimaa joulumatskua tulossa! Tästä lisää aivan lähipäivinä. Stay tuned... 

With love,

Minna

P.S. Kuvat by Esa Paavola, Helen Hermunen ja Pekka Patrikainen

Evolution of Kumo

Huh, kevät meni todella nopeasti! Kuten Minna aiemmin kertoi, Kumolla oli alkuvuosi hiljaiseloa, vaikka pinnan alla on tapahtunut paljon. Moni on kysellyt tehdäänkö edelleen keikkoja ja vastaus on KYLLÄ! Ehdottomasti tehdään! 

Viimeisen kuluneen kuukauden aikana Kumo oli mukana Sonjan laulun B-tutkinnossa Sibelius-Akatemialla. Kyseinen projekti oli meille monella tapaa mieluinen. Koko konsertti oli täysin Sonjan rakentema ja meidän tehtävänä oli tukea tätä prosessia parhaalla mahdollisella tavalla. Lopputulos oli meitä kaikkia miellyttävä ja prosessi oli jälleen kerran hyvin opettavainen monella tapaa.

Tällä kertaa meillä oli ensimmäistä kertaa käytössä mm. Ableton Live, johon oli koodattu livelooppausta. Lisäksi käytössä oli rumpupädi ja kiippari -tästä voikin keskustella sitten mikä on a cappellaa ja mikä ei :) Joka tapauksessa -kuten aikaisemmat projektit, myös tämä projekti auttoi meitä löytämään meidän ominta soundia ja tyyliä. Ableton mahdollistaa meille myös tulevaisuudessa aivan uudenlaisen tason sävellyksiä ja sovittamista ajatellen. JES! 

Kuluneen kuukauden aikana mulla on ollut myös mahdollisuus Sibelius-Akatemian opintojen loppumetreillä osallistua vielä yrittäjyyskurssille, jolla kävi lopulta niin onnekas sattuma että sain kyseisen kurssin koko ryhmän visioimaa yhdessä juuri Kumon tulevaisuutta. Hyvien kysymysten ja keskustelujen kautta pääsin käymään läpi Kumon historiaa, nykytilannetta ja koko bändin kanssa visioituja tulevaisuuden kuvia kohti business-plääniä. Kaikki tämä sattui sopivasti Sonjan tutkintokonsertin tienoille ja jälleen kerran voidaan todeta että aikamoinen evolution on jälleen kerran meidän musiikissa tapahtunut.

Meidän musiikki on todella muuttanut muotoaan kuluneen viiden vuoden aikana. Tänä keväänä tulee tosiaan viisi vuotta täyteen Kumon historiassa ja juuri eilen pidettiin treenit, joissa laulettiin läpi yhtyeen historian aivan ensimmäisiä biisejä. Urakka jäi vielä toistaiseksi kesken, mutta ne jotka meitä ovat alku-ajoista saakka seuranneet, ovat varmasti nähneet tämän evoluution. Sonjan tutkinnon jälkeen tuntui jälleen siltä että aikaisempi ohjelmisto on jollain tavalla vanhaa. 

Lauluyhtyemusiikin treenaaminen ja yhtyeelle sopivien sovitusten tekeminen on paljon aikaa vievä prosessi. Tavallisissa bänditouhuissa päästään paljon nopeammin lopputuloksiin ja meiltä on todella vaadittu kaikki nämä vuodet, jotta yhteinen soundimaailma, kaikkien erilaiset musiikilliset taustat ja musiikkimaut ovat kolahtaneet.

Kumo onkin ollut meille kaikille -ja on edelleen jatkuvan treenaamisen ympäristö. Biisin kirjoitus, säveltäminen, sovittaminen, konserttien tuottaminen, käytännön asioiden pyörittäminen, uusien laitteiden haltuun ottaminen, laulutekniikan kehittäminen ja ryhmätyön viilaaminen ovat edelleenkin mielettömän upea mahdollisuus kehittyä sekä yhtyeenä että yksittäisinä taiteilijoina. Jokainen iso konserttikokonaisuus saa meidät yhtyeenä uudistumaan. Joka kerta kun joku tuo uuden sovituksen treeneihin, uusia sovituksia lähtee syntymään lisää näistä uusista innovaatoista. Meidän musiikki onkin muovautunut näiden vuosien saatossa aika lailla kamuilusta ja taidehiippailusta kohti elektronisempaa poppimeininkiä. Tällä hetkellä meistä tuntuu että olemme aivan pian perillä siinä tyylissä, joka palvelee meitä parhaiten.

Viimeisimpänä mullistavana tapahtumana laitoimme hakuun uuden basson paikan Kumon riveihin. Tämä prosessi ei ole tullut meille täysin puskista ja olemme odottaneet oikeaa hetkeä tälle. Ensi syksystä eteenpäin mukaan yhtyeeseen toivotetaan tervetulleeksi uusi bassolaulaja. Laulajavaihdokset ovat aina jännittäviä ja lisäksi haikeita. Onneksi meillä on vahva "Kumoperhe", jonka jäseniä Eero ja Laura ovat laulajavaihdoksen jälkeenkin -ja täytyyhän meillä olla omat luottolääkärit!

Bassorekry on auki vielä toukokuun loppuun saakka. Hakemista ei kannata jäädä pohtimaan liian pitkäksi aikaa. Me ollaan tosi rentoja tyyppejä. Uskallat hakea kyllä!  

Tässä vielä kuva aivan mielettömän upeasta duosta Sonjan tutkinnossa <3  

...(jos Sonjan tutkinto ja meidän evoluutio jäi näkemättä, voit tsekata sen meidän fb-sivulta)

 Photo: Ville Huuri //  Huuri Creative

Photo: Ville Huuri // Huuri Creative

<3: Kipa

Me ollaan vieläkin olemassa!

Tämä kevät on Kumolle hieman poikkeuksellinen: yksi jäsenistä sai vauvan, toinen kirjoitti gradun, kolmas aloitti päivätyöt... Sen takia esimerkiksi keikkarintamalla on ollut tämä alkuvuosi hieman hiljaisempi. Pinnan alla kuitenkin tapahtuu koko ajan! Mutta ennen kuin kerron siitä, niin palataanpa hetkeksi vielä menneeseen jouluun.

Kumon joulu käsitti kolme konserttia kolmella eri paikkakunnalla: Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Konsertti oli täynnä uusia sovituksia tutuista joululauluista sekä täysin uusia sävellyksiä kumolaisten kynistä. Tunnelmia Helsingin konsertista alla olevissa kuvissa. (Kuvat on ottanut Esa Paavola.)

Parhaillaan valmistelemme ohjelmistoa Sonjan pop/jazz-laulun B-tutkintoa varten, joka onkin meidän tämän kevään suurin projekti. Sitä varten Sonja on tehnyt monta uutta, ihanaa biisiä. Tulette kuulemaan niitä mahdollisesti myös muilla tulevilla keikoilla! Samalla suunnittelemme muita tämän vuoden tapahtumia. Pari isompaakin uutista meillä on varastossa, mutta niistä lisää tuonnempana. 

Mukavaa maaliskuun jatkoa! Nautitaan lisääntyvästä auringonvalosta!

<3:lla Minna ja Kumo

Throw back, throw forward

 European Vocal Collaboration: Get-2-Gether – 22.10.2016

European Vocal Collaboration: Get-2-Gether – 22.10.2016

Aika, se etenee niin nopeaan. Ja sitten sitä välillä pysähtyy miettimään, että mitä sitä lopulta tulikaan tehtyä.
Tämä syksy on pitänyt sisällään niin paljon hyvää! Lokakuussa vieraiksemme saapui saksalainen kuoro VOCompany, jonka kanssa esiinnyimme Musiikkitalon Sonore-salissa Helsingissä. VOCompany koostuu myös musiikin ammattiopiskelijoista, joista suurin osa opiskelee tai on jo valmistunut Weimarin musiikkiyliopistosta. Heidän tyylinsä sovittaa tuttuja kappaleita on todella inspiroiva, ja kaiken kaikkiaan yhteistyö eri tahojen kanssa on aina virkistävää! Siinä tehdessä oppii niin paljon ja saa uusia ideoita myös omaa musiikkia ajatellen.

Uusien saksalaisten ystävien lisäksi saimme tehdä yhteistyötä erään aivan uskomattoman taitavan ja inspiroivan laulajan kanssa, nimittäin Lassi Silventoisen! Koska meidän Severi oli muilla mailla nauttimassa täysin ansaitusta syyslomasta, tarvitsimme konserttiimme tuuraajan. Tuuraajan, joka sopivan äänialan lisäksi osaisi myös beatboxata. o.O
Täytyy kyllä edelleen nostaa hattua ja antaa Lassille täydet kymmenen pistettä ja papukaijamerkki, tyyppi otti homman haltuun ihan tosta noin vaan osaamatta juurikaan beatboxata etukäteen! Siihen ei meinaan kauhean moni kykenisi.

Yleisestikin tuuraajan värvääminen yhtä projektia varten näin tiiviiseen porukkaan voi olla pahimmillaan hyvin haastavaa, jokaisella yhtyeellä on aina muodostunut omanlainen tapa tehdä asioita. Yhdenkin ihmisen muutos muuttaa ryhmädynamiikkaa väkisinkin jollain tapaa. Tässä tapauksessa huomasimme myös selkeän muutoksen siinä, miten porukkana toimimme! Ja verrattuna totuttuun, se ei  ollut yhtään huono asia, vaan pikemminkin virkisti ajattelua ja uudisti totuttuja toimintamalleja.

Seuraava iso urakka edessämme onkin sitten Kumon ensimmäinen JOULUKIERTUE! Olemme mielestämme onnistuneet luomaan kokonaisuuden, jossa yhdistyy sulavasti meille rakkaimmat perinteiset joululaulut ja muutama ihan uusi omin kätösin rustailtu sävellys. :) Ensimmäinen konserttimme on Tampereella 10.12. Finlaysonin tehdasalueella, josta jatkamme maanantaina Helsinkiin ja seuraavana perjantaina Turkuun. Odotamme innolla tulevia konsertteja!! 
Toivottavasti näemme siellä. :)

 Liput 10/15€, lisätiedot ja varaukset: mail@lauluyhtyekumo.fi

Liput 10/15€, lisätiedot ja varaukset: mail@lauluyhtyekumo.fi

Syksyn säveliä

Kesä on takana ja Kumo on palannut lomiltaan (jo reilusti elokuun puolella kylläkin). Meidän kesäloma huipentui Kumohäihin, kun ihanat Kirsi ja Petteri menivät naimisiin elokuun alussa! Oli ihanat juhlat, kaunis hääpari ja upea elokuinen ilta. Muutenkin kesä oli meille ihanan rentouttavaa aikaa.

 Kumoperhe häähumussa

Kumoperhe häähumussa

Muutama keikkakin ehdittiin heittää elokuussa, mm. Rööperifesteillä ja Espan lavalla. Meidän startti tähän kauteen on siis ollut hyvä! Lisäksi saatiin vihdoin käsiimme uudet korvamonitorimme, joiden kanssa laulamiseen parhaillaan totuttelemme. 

Jo elokuun aikana treeneissä laulettiin joululauluja, kun valmistaudumme joulukiertueeseemne. Olemme tehneet uusia sovituksia vanhoista joululauluista sekä säveltäneet myös omia. Tämän syksyn toinen isompi projekti on yhteiskonsertti saksalaisen VOCompanyn kanssa. He saapuvat Suomeen lokakuussa ja yhdessä konsertoimme 22.10. Musiikkitalon Sonore-salissa. Kannattaa kirjoittaa kalenteriin!

 European Vocal Collaboration: Get-2-Gether 22.10. @ Sonore, Musiikkitalo

European Vocal Collaboration: Get-2-Gether 22.10. @ Sonore, Musiikkitalo

Tästä syksystä tulee todella hyvä ja paljon jännittävää tapahtuu. Tervetuloa mukaan Kumon syksyyn! 

With love,

Minna ja Kumo

P.S. Tällä viikolla julkaistaan myös Kumon uusi musavideo! Stay tuned!

Matkalla kesälomalle

Kumon kausi alkaa olla paketissa ja olemme siirtymässä lyhyelle kesälomalle. Kevät on pitänyt sisällään huikean ihania juttuja ja olemme jälleen päässeet tekemään töitä mahtavien uusien tuttavuuksien kanssa. Keikkojakin on ollut moneen eri lähtöön.

Kumo sai uuden aluevaltauksen kun saimme mahdollisuuden päästä mukaan Avara Oy:n mainoskampanjaan. Meitä pyysi mukaan videon ohjaaja, Lauri Laukkanen. Teemana oli "matkalla kotiin" ja Sonja sävelsi ja yhdessä sovitimme kappaleen mainosta varten. Biisi käytiin äänittämässä tutulla Mimix-studiolla yhdessä Jyri Sariolan kanssa ja lopputulokseen voi olla vain tyytyväinen. 

Kumon kevään viimeisiä keikkoja laulettiin mm. Bulevardin kahvisalongissa, johon oli kerääntynyt mahtava yleisö. Kevään aikana tehtyjä uusia biisejä oli mahtava päästä uudestaan esittämään. Kumo on selkeästi löytänyt kevään aikana oman tyylinsä ja syksyllä saattekin kuulla vielä lisää! 

Viimeinen keikka laulettiin viime sunnuntaina Kallion Wapiksen järjestämässä hyväntekeväisyyskonsertissa, jossa kerättiin rahaa Kreikan pakolaisten auttamiseksi. 

Kumon kevät on vielä yhtä megapitkää suunnittelupalaveria myöden paketissa. Tuuttehan ens syksynä taas keikoille! Ensimmäiset keikat onkin jo elokuussa mm. Espan lavalla. Ihanaa ja aurinkoista kesää kaikille! 

<3 Kipa & Kumo

 

Kuvaukset, Café Mascot ja jotain uutta!

 

Paljon uutta nähtävää ja kuultavaa on
teille vireillä, rakkaat kuulijat!

Kuten varmasti olette huomanneet, tuli päivitettyä myös meidän nettisivut! Niitä varten pidettiin tuossa joku aika sitten myös promokuvaukset huikean Jussi Rekiaron kanssa. Kuvaukset sujuivat todella rennosti sen kummempia hikoilematta. Jussin kanssa on ihana tehdä hommia ja asiat etenee rautaisella ammattitaidolla!

 Kuvaukset pidettiin Katajanokalla Jussin upeella studiolla. Kuva: Siiri Närhinen

Kuvaukset pidettiin Katajanokalla Jussin upeella studiolla.
Kuva: Siiri Närhinen

Kuvausten lisäksi Kumo on päässyt starttaamaan kevään myös keikkojen osalta! Keskiviikkona 6.4. Café Mascot täyttyi ystävistä ja uusista tuttavuuksista, ja yhteensä viisi uutta biisiä sai kantaesityksensä! Meidän lisäksi iltaa tahditti Tampereen kovin underground-bändi UTU, jolla on hauska tapa tarjota yleisölleen kakkua aina, kun joku yhtyeen jäsenistä sattuu täyttämään vuosia keikkapäivänä, tai keikkaa edeltävänä/seuraavana päivänä! Mascotissakin saatiin minttusuklaakakkua bändin kiipparistin synttärien johdosta. :D 

 BTS-kuvat: Siiri Närhinen

BTS-kuvat: Siiri Närhinen

 Café Mascot 6.4.2016 Kuva: Petteri Siponen

Café Mascot 6.4.2016
Kuva: Petteri Siponen

Tästä on hyvä jatkaa kevättä eteenpäin. :)
Kumon seuraava yleisölle avoin keikka on Bulevardin kahvisalongissa perjantaina 20.5. Pistäkäähän kalentereihin, toivottavasti nähdään siellä! Parin viikon päähän on buukattu myös uuden livevideon kuvaukset, eli pian pääsette kuulemaan jotain uutta myös täällä internetin ihmeellisessä maailmassa! 

Myös viikon päästä tapahtuu jotain jännää, ja Kumoa kuullaan lähitulevaisuudessa ihan uusissa ympyröissä. Mutta siitä lisää myöhemmin, pysykää kuulolla! ;)

Terkuin Sonja & koko crew

Rento alku, vahva kevät!

Nonni, eihän tässä mennyt kun pari kuukautta, mutta ryminällä jatkuu tämäkin kevät!

Vuodenvaihteen jälkeen saimme esiintyä Kelan ansiomerkkitilaisuudessa ja suunnittelimme tätä kevättä. On ihanaa huomata, miten meidän tyyli muuttuu ja muotoutuu omaksi jutuksi.  Mielessämme leijuu levyn tekeminen, jonka takia meillä pukkaa uutta matskua ja ehkä saatte myös jotain visuaalista kuulla ja nähdä lähitulevaisuudessa!

Tulossa on myös klubikeikkoja, esim. 6.4. Helsingin Café Mascotissa klo 21. Muistathan tulla! 

Lyhyesti ja ytimekkäästi kohti seuraavaa keikkaa,

Severi & Kumo